Danmark er et lille, men velstående land, hvor borgerne nyder en af de højeste levestandarder i verden. På trods af dette vælger mange danskere at tage deres færdigheder og erfaringer med til udlandet og søge muligheder i andre lande. Der er flere grunde til, at danskere beslutter sig for at arbejde i udlandet, især i lande som Spanien – lad os undersøge dem nærmere. 

Klimaet 

Det er ingen hemmelighed, at Danmark nyder godt af et mildt klima (for Nordeuropa), men sammenlignet med Spanien kan det til tider være ret koldt og dystert. Udsigten til at arbejde og bo i et varmere klima med solskin hele året rundt er et attraktivt tilbud for mange danskere, der ønsker et andet tempo i deres hverdag. For dem, der søger jobmuligheder i Spanien (Job Spanien) specifikt, tilbyder byer som Madrid og Barcelona forskellige jobmarkeder samt nogle fantastiske kulturelle attraktioner. 

 

Skattefordele 

I de seneste år har den danske regering indført skattemæssige incitamenter for borgere, der søger arbejde i udlandet. Disse incitamenter varierer afhængigt af hvor du arbejder, men de kan være ganske betydelige, hvis det lykkes dig at sikre dig et job i udlandet. For danske expats, der arbejder i Spanien, kan disse skattelettelser være med til at opveje eventuelle tab, som de kan lide på grund af valutakursudsving eller lavere lønninger end dem, de kan forvente hjemme.   

En chance for at prøve noget nyt 

Danmark er kendt for sin høje livskvalitet, så der er ofte ikke meget incitament til at rejse væk, når du har alt det, du har brug for, lige uden for døren. Nogle danskere finder dog tiltrækningen ved at rejse og opleve noget nyt for fristende til at lade være – især når det kommer med jobmuligheder! At arbejde i udlandet giver folk mulighed for at lære nye færdigheder, skabe internationale kontakter og blive mere selvstændige i processen – alt sammen mens de nyder en anden kultur og livsstil end den, de er vant til derhjemme.