opsætning af hegn ved byggepladsen er en vigtig del af ethvert byggeprojekt. Det tjener til at skabe en sikkerhedsbarriere for at beskytte mennesker, ejendom og udstyr mod ubudne gæster, vejrforhold og andre farer. Det rigtige sikkerhedshegn er med til at reducere tyveri og hærværk ved at holde uønskede elementer væk fra byggepladsen. Det er vigtigt, at hegnet er fremstillet af materialer af høj kvalitet og er korrekt monteret for at sikre byggepladsen tilstrækkeligt.

Der findes flere typer byggepladshegn på markedet i dag. Kædehegn er en populær løsning, der er holdbart, kræver lidt vedligeholdelse og er økonomisk overkommeligt. De kan tilpasses med forskellige specifikationer, f.eks. højde og trådnetstørrelse, for at øge sikkerheden. Der kan også tilføjes lameller til beskyttelse af privatlivets fred for yderligere skjul. Stolperne kan drives ned i jorden eller forankres med beton i henhold til de lokale bestemmelser. 

Vinylbelagte kædehegn giver rustbestandighed og bedre æstetisk værdi sammenlignet med traditionelle kædehegnsmaterialer. For mere eksklusivitet til en industriel eller kommerciel byggeplads findes der svejste trådpaneler med lodrette eller vandrette tremmer i forskellige størrelser og stilarter, der passer til ethvert behov.

Ornamentale stålhegn er et andet godt valg til kommercielle anvendelser på grund af deres attraktive udseende og overlegne styrke sammenlignet med andre hegnsmaterialer. Stål kan også pulverlakeres for ekstra sikkerhed mod korrosion i barske klimaer eller miljøer, der er udsat for kraftig regn eller snefald.

Ud over at sikre en byggeplads perimeter kan byggepladshegn også være et effektivt afskrækkende middel mod vilde dyr som f.eks. rådyr eller prærieulve, der kan true folks sikkerhed, mens de arbejder på stedet. Specialiserede hegn til udelukkelse af vildtlevende dyr kan udformes specielt med dette formål for øje ved at indarbejde enten stålnetpaneler, der understøttes af stolper, der er slået ned i jorden med regelmæssige mellemrum, eller træpæle, der er forstærket med metaltrådnet, der er fastgjort i toppen og bunden samt i længden med regelmæssige mellemrum langs hegnets linje for at forhindre dyr i at passere dem let. 

Endelig kan nogle jurisdiktioner kræve særlige synlighedsmarkeringer (også kendt som sneflag), som bidrager til at øge synligheden af byggepladser i vintermånederne, når der ligger sne i vejkanten i nærheden af arbejdernes køretøjer eller udstyrsområder omkring byggepladserne, så bilisterne ikke blot ved, hvor det er sikkert, men også hvor langt væk de skal være, når de kører gennem disse områder under dårlige vejrforhold som f.eks. snestorme, som ellers ville gøre det vanskeligt for bilisterne at skelne mellem vejkanter, hvor der har fundet byggeaktiviteter sted, og dem, der er fri for hindringer på grund af manglende aktivitet på stedet, bl.a. på grund af dårlige synlighedsforhold i disse perioder