Der er mange overvejelser, som du skal gøre, inden du køber et nyt hus. Hvordan er din økonomiske situation? Hvor mange penge vil du have tilbage, når alle dine faste udgifter er betalt? Der er ikke meget ved at sidde for dyrt i det, så der hverken er råd til sjov eller ballade. Finansstyrelsen har udarbejdet nogle generelle anbefalinger for, hvor stort dit rådighedsbeløb bør være, før du overhovedet kan låne penge til bolig. Når du skal låne penge i et pengeinstitut, er der oftest nogle faste rammer, som de går efter. Men hvis du får et nej til at låne i realkreditinstitut eller bank, fordi du ikke lige kan passe ind i en kasse, kan der måske også være andre muligheder.

Et pantebrevslån er det bedste alternativ, hvis du har fået nej til et realkreditlån. Et pantebrevslån i fast ejendom kan være en løsning for dig, hvis du ønsker et billigt lån ved at stille sikkerhed (pant) i den ejendom, som du ønsker at købe. Det kan være, at banken har sagt nej til lån, fordi din kommende bolig ligger på et forkert postnummer, eller fordi du måske er selvstændig, så din indtægt er svingende, så det kan være svært for banken at få dig til at passe ind i de rammer, som de vurderer efter.

Hvis du er i tvivl om hvad kan jeg låne bolig, kan det være en god idé at kontakte en professionel lånekonsulent, der kan rådgive dig rigtigt, hvis du vil gå fra at være lejer til ejer af en bolig.